Uit de gevangenis en dan?

 • truus

  Mijn zwager is ondanks uit de gevangenis en heeft geen vaste verblijfplaats. Eigenlijk heeft hij helemaal niets.

  Kan hij dan toch ergens een uitkering aanvragen of ietsdergelijks?

  Want op een of andere manier heeft hij toch geld nodig om zich te onderhouden>

  Hoe werkt dit, of waar kan ik daar informatie over vinden?

  Groetjes Truus

 • San

  Als ik jou was dan zou ik contact opnemen met de reclassering, want volgens mij horen zij de begeleiding van gedetineerden terug in de maatschappij na een detentie te regelen.

  Groetjes,

  Sandra

 • gerrit

  ja misschien is werk zoeken iets??

 • Joep

  De reclassering begeleidt niet meer standaard iedere gedetineerde die vrijkomt, alleen degenen die een verplicht contact hebben opgelegd gekregen door de rechtbank. Dan moet de reclassering wel in actie komen.

  Geen verplicht contact: dan heb je niks. Hij kan dan naar Stichting Exodus gaan en proberen daar onderdak te krijgen. Ik heb niog wel een paar adressen van stichtingen die ex-gedetineerden opvangen en een woon/werktraject met em uitzetten.

  Anders blijft over: een (sociaal) pension oid.

  sterkte, Joep

 • tam

  ja lekke rmakkelijk gerrit

  wat denk ej nou dat het allemaal zo makkelijk gaat dat je zomaar werk heb en vooral nu in dezen tijd

  alles is echt moeilijk hoor en vooral als je geen verblijf plaats heb en geen geld

  jeetje zeg wat word er altijd simpel gedacht

 • Blacky

  Beetje simpel he ? Vindt je ook niet ? Mensen zonder strafblad komen al nauwelijks aan een baan. Wat denk je van mensen die net uit de gevangenis komen ? Bekijk alleen al eens je eigen vooroordelen en bedenk eens of jij iemand aan zou nemen die net een straf heeft uitgezeten ?

  Blacky

 • Hyperactief

  Is je vraag al opgelost tam? niet dat je er mee bij mij moet komen, maar vind het belachelijk dat je openbaar een vraag stelt en vervolgens niets meer laat horen, zo ga je niet met mensen om. Je had op zijn minst even neer kunnen zetten dat het niet meer nodig was, wel zo netjes…….. Groetjes v Hyperactief

  http://www.prikpagina.nl/read.php?f=1339&i=3953&t=3953

 • oeps

  Ja “” TAM “” gaat wel zo met mensen om . Dat is mijn ervaring met TAM..

  En zo zitten er wel meerdere op de website's.

  Er zijn er ook die misbruik maken van mensen in de chit en nood.

  BV….Door geld te vragen of onderdak te verkrijgen op een slinkse manier..

  Groetjes en ooggies open..

 • oeps

  Beste TRUUS,

  Met deze vraagsteling hebben wij ook gelopen..

  Uit de bak en geen vaste woon of verblijf plaats betekend ook GEEN inkomsten van de soos.

  Laat staan dat je werk kan vinden..

  Heb je wel een vaste woon of verblijf plaats dan krijg je socialedienst.

  Wil je je spullen verzekeren dan loop je weer vast.

  Kan je alleen tegen EXTRA hoge premies soms wel het dubbelen dan normaal.

  GEK he dat gestrafte zonder achterban na het vrijkomen binnen een uur weer vast zitten omdat ze gewoon bewust terug willen..

  Nee het is gestraft voor je leven lang..

  Truus ik wens je HEEL veel kracht en sterkte toe

 • Hyperactief

  Mensen die zichzelf verrijken over een ander zijn/ of haar ellende is echt triest oeps. En wat betreft je topic hieronder van 12:08 uur het volgende :

  Deze regering heeft geen lange termijn beleid gemaakt zoals velen niet verder regeren dan hun neus lang is. Ik ben ervan overtuigd dat volgende kabinetten de rotzooi van dit kabinet op mogen ruimen. De vele bezuinigingen zijn schijnbezuinigingen, daar komt de rekening straks dubbel en dwars van op ieders bord. Mensen zonder resocialisatie waaronder huisvesting/ inkomen etc. etc. geregeld is op straat dumpen, is stom ondoordacht wanbeleid, degeen die de recidivecijfers bijhouden kunnen ze al van te voren invullen met dit wanbeleid. Op hulpverleningsgebied zie je het zelfde, ik sprak nog niet zo lang geleden een jeugdzorgmedewerker alhier in Amsterdam, die vertelde dat ze al kinderen voor tonnen per jaar opvangen van gezinnen die doordat ze de vaste lasten niet meer op kunnen brengen op straat komen. Het stuk maand wat ze structureel overhouden aan het eind van hun geld wordt niet opgelost, maar de kosten van kinderopvang zijn zo hoog dat deze inmiddels ex-medewerker terecht zei dat ze voor die bedragen het hele gezin in het duurste hotel van Amsterdam onder konden brengen en nog geld over zouden houden bij wijze van spreke. Welkom in Vernederland anno 2005.:( Groetjes v Hyperactief

  P.S.: Dan hebben we het nog niet over de psychische schade van uit elkaar getrokken gezinnen, waar de jongeren weer kans lopen te ontsporen en in de bajes te komen, snap jij het nog ???