Bajes bruine bonen met rijst
gerecht voor 4 of 5 personen
Benodigdheden:
Rijst voor 5 personen
1 kip (of ander vlees)
2 potten bruine bonen
1 grote ui
2 tomaten of een blikje tomatenpuree
2 teentjes knoflook (meer mag, behalve als je de volgende dag bezoek krijgt)
4 kleine of 2 grote bouillonblokjes
zout; olie
snuf zwarte peper
2 theelepels suiker
Bereidingswijze:
De rijst wassen en op het vuur zetten
De kip schoonmaken en in stukken snijden, wassen met azijn of zout water
Het vlees kruiden met zwarte peper en zout en een fijngesneden teentje knoflook
Olie in de pan, vlees aan beide kanten bakken. Ui gesnipperd of in halve ringen meebakken, daarna tomaten of tomatenpuree erbij
(vergeet ondertussen de rijst niet!!!)
Goed door elkaar bakken.Daarna de bruine bonen en de bouillonblokjes erbij plus een snuif zwarte peper. Het vuur temperen tot half. Even laten sudderen met dekseler half op.
10 minuten voor het opdienen 2 theelepels suiker er goed doorheen roeren.
Denk erom bij het opdienen: de rijst moet zwemmen in de saus (lekker drassig)
Voor de pittige eters zou je in plaats van suiker een met een vork doorgeprikte madam jeannette peper erin kunnen doen.Vergeet niet deze voor het opdienen eruit
te halen.
Eet smakelijk,
Lloyd C.