Gevangenis verhalen 1

  • Bewaarder A

    Belevenissen uit het gevangenis wereldje:

    Meldt zich op een goede dag een reclasseringsambtenaar ter gevangenis met het verzoek om een cliënt te bezoeken.

    De cliënt laat echter weten geen belang bij dit bezoek te hebben, omdat het een dag ervoor bezoek heeft gehad met voldoende contrabande om hem de eerst komende dagen onder volledige invloed van het goedje de dagen zingend door te laten komen.

    Nadat het gevangenispersoneel de reclasseringsambtenaar enkele malen heeft medegedeeld dat zijn cliënt niet wil komen, eist de reclasseringsman een verklaring van het personeel.

    Een personeelslid legt de ongenuanceerde woorden door zijn cliënt uitgesproken ( laat hem de K..er krijgen ) uit aan de R- man,? u kunt volgens uw cliënt de hik krijgen?.

    De R-man gaat gefrustreerd naar huis en schrijft een week later een brief aan de gevangenis directeur, met de klacht……..Hij is beledigd door het personeel en wenst een schadevergoeding.

  • Hyperactief.

    Tja bewaarder A, typisch een geval van waarschijnlijk niet kunnen luisteren dat in dit geval de letterlijke tekst van zijn of haar cliënt werd overgebracht. Het komt wel vaker voor dat mensen dingen verkeerd intrepeteren. Als de reclasseringsambtenaar wat meer nagedacht had, dan had die kunnen weten dat dit soort dingen voorkomen. Dus waarschijnlijk een wereldvreemde theorieworm.:)

    Groetjes v Hyperactief.